راهنمای خواص شیر پاستوریزه ( کم چرب ، پر چرب ، هموژنیزه ، محلی )

خوراکی ها و اقلام مصرفی
پاستوریزاسیون یا گرم کردن یکی از روش های متداول برای پاستوریزه کردن مواد غذایی است که باعث افزایش طول عمر این محصولات می شود. پاستوریزاسیون به معنی حرارت دادن مواد غذایی به وسیله سرما و از بین بردن میکروبها است. برای استفاده از این روش باید مواد غذایی در زمان مشخص و با دما و رطوبت مشخص حرارت داده شوند. در زمان استفاده از این روش نیز باید دقت کرد تا به دمای مورد نظر مواد غذایی رسیده باشند. به این نوع از غذاها اصطلاحا "آب پنیر" گفته می شود و برای افزایش طول عمر آنها باید از روش های دیگری استفاده نمود.
شیر پاستوریزه کم چرب غنی شده دامداران - 946 میلی لیتر

- ابعاد بستهبندی25.5×7×7 سانتیمتر
- وزن1005 گرم
- طعمساده
- شماره پروانه بهداشت16/20874
- روش نگهداری- در یخچال نگهداری شود.
- هشدار مصرفتوجه به تاریخ مصرف
- نوع ویتامین و مواد معدنیکلسیم
- مناسب مصرف2-4 نفر
- نوع بستهبندیبطری
- موارد استفادهخانواده
- میزان چربیکمچرب
- نوع شیرگاوی
- فرآیند حرارتیپاستوریزه
- سایر توضیحاتشیر پاستوریزه کم چرب غنی شده با ویتامین D3 حاوی کلسیم
همچنین با توجه به اینکه از حرارت دادن مواد غذایی در ظروف پلاستیکی جلوگیری می شود، بنابراین در هنگام خرید از وجود برچسب روی ظروف اطمینان حاصل کنید و در صورتی که از این ظروف استفاده می کنید برای نگهداری از انواع مواد غذایی از انواع ظروف مناسب استفاده نمایید تا از یخ زدگی و فاسد شدن مواد غذایی در آنها جلوگیری شود.
شیر پاستوریزه کامل دامداران - 946 میلی لیتر

- فرآیند حرارتیپاستوریزه
- نوع شیرکامل
- میزان چربیپرچرب
- موارد استفادهخانواده
- نوع بستهبندیبطری
- طعمساده
- شماره پروانه بهداشت16/20108
- ابعاد بستهبندی سانتیمتر
امروزه مواد غذایی مورد نیاز انسان عمدتا به صورت کنسروی، در بسته بندی و یا به صورت در بسته بندی به بازار عرضه می شوند. اگر بسته بندی سالم صورت گیرد و مواد غذایی را در شرایطی مناسب نگهداری نماییم و از آن ها استفاده نماییم، احتمال باقی ماندن میکروارگانیسمها در بسته بندی و یا پس از مصرف آن ها بسیار اندک خواهد بود. برای تهیه این ماده غذایی با ارزش، نیاز به تجهیزات و روش های جدید می باشد و این تجهیزات باید به طور مداوم با جدیدترین شیوه های روز دنیا به کار گرفته شوند.
شیر کم چرب میهن -950 میلی لیتر

- ابعاد بستهبندی- سانتیمتر
- طعمساده
- شماره پروانه بهداشت22/13176
- نوع بستهبندیبطری
- موارد استفادهخانواده
- میزان چربیکمچرب
- نوع شیرگاوی
- فرآیند حرارتیپاستوریزه
- سایر توضیحاتارزش غذایی در 240 میلیلیتر (یک لیوان شیر کمچرب): - انرژی: 101 کیلوکالری - قند: 9.8 گرم - چربی: 3.6 گرم - نمک: 0 گرم - اسیدهای چرب ترانس: 0.00 گرم
روش های رایج پاستوریزه کردن، استریلیزاسیون و فریز کردن می باشد که هر یک دارای مزایا و معایبی می باشند. این روش ها برای بسته بندی محصولات از نظر کیفیت ظاهری و مواد اولیه باید به طور صحیح و کامل انجام گیرد. بسته بندی خوب باید دارای مشخصات خاصی باشد که به آن مشخصات استاندارد بسته بندی گفته می شود و برای این کار استانداردهای بین المللی مختلفی وجود دارد.
شیر کم چرب کاله - 955 میلی لیتر

- ابعاد بستهبندی سانتیمتر
- طعمساده
- شماره پروانه بهداشت16/21771
- نوع بستهبندیبطری
- موارد استفادهخانواده
- میزان چربیکمچرب
- نوع شیرگاوی
- فرآیند حرارتیپاستوریزه
در واقع در این فرایند غذا را تا قبل از رسیدن به نقطه انجماد آن می گذارند و سپس بسته بندی و بسته بندی نهایی صورت می گیرد. جهت خرید شیر پاستوریزه ابتدا میبایست با مشاوران فروش شرکت تماس گرفته و سپس اقدام به خرید نمایید. این شیر از بهترین انواع لبنیات در ایران به شمار می رود. شرکت ایران داروک نماینده رسمی شیر استریلیزه با شیر پاستوریزه به عنوان محصولی با کیفیت و استاندارد می باشد. با خرید این محصول شما از مزایای زیر بهره مند می شوید.
شیر کم چرب روزانه حجم 1 لیتر

- حجم1 لیتر
- طعمساده
- شماره پروانه بهداشت38/13900
- نوع بستهبندیپاکتی
- موارد استفادهخانواده
- میزان چربیکمچرب
- نوع شیرگاوی
- فرآیند حرارتیپاستوریزه
- سایر توضیحاتارزش غذایی در 200 میلیلیتر (یک لیوان شیر کمچرب): - انرژی: 90.2 کیلوکالری - قند: 0.6 گرم - چربی: 3 گرم - نمک: 0.1 گرم - اسیدهای چرب ترانس: 0.05 گرم
در صورت تمایل به خرید از ایران داروک همین حالا با کارشناسان فروش این مجموعه تماس گرفته و پس از کسب اطلاعات کافی در این خصوص، سفارش خود را ثبت نمایید. شرکت شیر پاستوریزه ایران داروک در سال 1351 تاسیس شد. در آن زمان هدف از تاسیس این کارخانه تولید محصولی برای رفع نیاز بازار و در نهایت ارایه محصولی سالم و با کیفیت به مصرف کننده میباشد.
شیر کم چرب مانیزان مقدار 0.95 لیتر

- حجم0.95 لیتر
- طعمساده
- شماره پروانه بهداشت43/10272
- نوع بستهبندیبطری
- موارد استفادهخانواده
- میزان چربیکمچرب
- نوع شیرگاوی
- فرآیند حرارتیپاستوریزه
به طور کل یک محصول در یک مدت زمان مشخص و با رعایت تمامی مسایل فنی تهیه و تولید شده و مصرف کنندگان قادر به تحمل تغییرات دمای مختلف و یا مدت زمان های کوتاه و طولانی می باشند. یکی از روش های استاندارد برای نگهداری فرآورده های غذایی و به خصوص مواد غذایی کنسرو شده استفاده از انواع سیستمهای برودتی می باشد که معمولا در انواع سردخانه ها در دمای 20 - الی 80 + درجه سانتیگراد و یا در سردخانه های کوچک در دمای 5 الی 10 - درجه سانتیگراد تهیه و به صورت سرد نگهداری می گردند.
شیر کم چرب مانیزان مقدار 2 لیتر

- حجم2 لیتر
- طعمساده
- شماره پروانه بهداشت43/10272
- نوع بستهبندیبطری
- موارد استفادهخانواده
- میزان چربیکمچرب
- نوع شیرگاوی
- فرآیند حرارتیپاستوریزه
در این روش محصول منجمد شده از درجه حرارت پایین تر به یخچال ها منتقل شده و در آنجا توسط پرسنل بخش کنترل کیفی (آزمایشگاه) کنترل می گردند. سپس محصولات مذکور در داخل بطری های مورد استفاده قرار می گیرند که معمولا دارای سیستم بسته بندی مخصوص (کیسه های پلاستیکی) می باشند. این سیستم به طور معمول شامل یک یا چند مرحله انجماد می باشد که محصول به مدت 6 الی 9 هفته در یخچال نگهداری می گردد.
شیر شتر ویوان - 500 میلی لیتر بسته 6 عددی

- ابعاد بستهبندی18x12x22 سانتیمتر
- وزن3000 گرم
- طعمساده
- شماره پروانه بهداشت49/15481
- روش نگهداریحتما باید در یخچال نگهداری شود. از جوشاندن محصولات لبنی پاستوریزه شیر شتر پرهیز کنید. در صورت تمایل به مصرف گرم شیر شتر آن را روی حرارت غیر مستقیم یا در فر با درجه حرارت کم قرار دهید.
- هشدار مصرفاز جوشاندن محصولات لبنی پاستوریزه شیر شتر پرهیز کنید. در صورت تمایل به مصرف گرم شیر شتر آن را روی حرارت غیر مستقیم یا در فر با درجه حرارت کم قرار دهید.
- ماندگاری۵ تا ۱۰ روز
- ارگانیکبله
- نوع ویتامین و مواد معدنیآهن
- مناسب مصرف2-4 نفر
- نوع بستهبندیبطری
- موارد استفادهخانواده
- میزان چربیکمچرب
- نوع شیرشتر
- ماندگاری پس از باز شدنهفت روز
- فرآیند حرارتیپاستوریزه
فرایند استریلیزاسیون، فرایند استریلیزاسیون به. شیر پاستوریزه یا پاستوریزه چیست؟ پاستوریزاسیون و استریلیزاسیون دو فرایند برای از بین بردن و یا غیر فعال نمودن میکروب های موجود در مواد غذایی به منظور افزایش طول عمر این محصولات و جلوگیری از رشد کپک ها و قارچ ها در آن ها می باشد.فرایند استریلیزاسیون، فرایند استریلیزاسیون به روش های حرارت دادن و یا غیر آن در. چگونه باید به کودک شیر پاستوریزه داد؟ تغذیه شیر مادر تا 6 ماهگی کودک شیرخوار بسیار مهم است.
شیر کم چرب بدون لاکتوز میهن - 950 میلی لیتر

- ابعاد بستهبندی- سانتیمتر
- طعمساده
- شماره پروانه بهداشت22/13411
- نوع بستهبندیبطری
- موارد استفادهخانواده
- میزان چربیکمچرب
- نوع شیرگاوی
- فرآیند حرارتیپاستوریزه
- سایر توضیحات- شیر کم چرب بدون قند با 1.5 درصد چربی - بدون لاکتوز - یک لیوان شیر کم چرب (240 میلیلیتر): انرزی: 101 کیلوکالری قند: 9.8 گرم چربی: 3.6 گرم نمک: 0 گرم اسیدهای چرب ترانس: 0 گرم
به طور کلی تغذیه با شیر مادر قبل از 6 ماهگی باعث ایجاد سوء تغذیه در کودک نمی شود و در صورت تغذیه با شیر مادر بعد از 6 ماهگی باید از رژیم غذایی کودک در دو وعده استفاده کرد.. چگونه باید به کودک شیر پاستوریزه داد؟ تغذیه شیر مادر تا 6 ماهگی کودک شیرخوار بسیار مهم است.
شیر کم چرب چوپان - 800 میلی لیتر

- حجم0.8 لیتر
- طعمساده
- شماره پروانه بهداشت32/10614
- نوع بستهبندیکیسهای
- موارد استفادهخانواده
- میزان چربیکمچرب
- نوع شیرگاوی
- فرآیند حرارتیپاستوریزه
- سایر توضیحاتارزش غذایی هر لیوان معادل (240 سی سی ) : انرژی: 109.10 کیلوکالری قند: 0 گرم چربی: 3.6 گرم نمک: 0.07 گرم اسیدهای چرب ترانس: 0.38 گرم
پاستوریزاسیون و استریلیزاسیون فرایندهایی می باشند که در طی آن میکروب های موجود در مواد غذایی خام به منظور افزایش عمر نگهداری به مدت چند روز زنده نگه داشته شده و به تدریج از بین می رود.
برای تهیه این محصولات از حرارت دادن و یا پاستوریزه نمودن آن ها استفاده می گردد و عمل پاستوریزه کردن و استریلیزاسیون در نهایت باعث می شود که دمای این محصولات در حدود 70 تا 80 درجه سانتی گراد برسد. روش های رایج برای نگهداری مواد غذایی به منظور حفظ سلامت این محصولات، پاستوریزه کردن و استریلیزاسیون است.
به صورت کلی مواد غذایی پاستوریزه به 4 نوع تقسیم می شوند که عبارتند از : برای پاستوریزه کردن مواد غذایی پخته شده باید از وسایل و ظروف مناسب مانند ظروف استیل، تفلون و. استفاده شود تا این اطمینان به شما داده شود که این مواد به طور صحیح گرم و منجمد می شوند.
در این مقاله قصد داریم شما را با روش های مختلف استریلیزاسیون آشنا کنیم. با ما همراه باشید. اولین و مهم ترین روش استریلیزاسیون است و در حقیقت روش آماده سازی غذا برای استفاده در محصولات غذایی است. این روش فرآیند استریل کردن با بخار یا پاستوریزه کردن است. در روش های دیگری مثل جوشاندن نیز می توان از آن استفاده نمود. این روش برای از بین بردن مواد اولیه غذایی به کار می رود. مواد غذایی برای پاستوریزه کردن نیاز به مواد اولیه دارند که بتوانند در دمای بالاتری و با سرعت بیشتر فرآیند استریلیزاسیون را طی کنند.
این مواد اولیه شامل آب، شیر، برخی مواد غذایی پودری ( پودر شیر)، چربی و. هستند که می بایست به صورت خشک و بدون مواد اولیه با هم مخلوط شوند. روش های دیگری مثل استریلیزاسیون خشک یا بخار نیز وجود دارد که برای محصولات غذایی ای استفاده می شود که در مجاورت حرارت بالا قرار می گیرند و رطوبت خود را از دست می دهند.
از آنجا که اغلب مواد غذایی برای استفاده انسان، استریل شده اند، میکروارگانیسم های موجود در مواد غذایی در اثر تماس با حرارت یا نور به سرعت از بین نمی روند. برای به دست آوردن اطمینان از اینکه غذاها برای مصرف انسان قابل مصرف است یا نه، باید مواد غذایی قبل و بعد از فرآیند پاستوریزه سازی برای مدت زمان معینی در برابر گرما و نور یا با اشعه حرارتی یا با رطوبت یا نور قرار گرفته و سرد شود. فرآیند پاستوریزه سازی برای جلوگیری از رشد میکروارگانیسم هایی که به سرعت رشد می کنند مورد استفاده قرار می گیرد، و با این کار طول عمر مواد غذایی افزایش می یابد.
به همین خاطر معمولا برای تهیه برخی از محصولات غذایی که فرایند پاستوریزاسیون و استریلیزاسیون انجام می شود باید از برچسب و مشخصات آنها اطمینان حاصل نمود. قبل از فرآیند استریلیزاسیون، باید اطمینان حاصل کرد که غذا کاملا سالم تهیه شده است، و این غذا بلافاصله و تا زمانی که برچسب روی آن بسته می شود قابل مصرف می باشد.در این مقاله به فرآیند استریلیزاسیون و مراحل و اجزای تشکیل دهنده این فرایند و آشنایی بیشتر با این فرایند پرداخته میشود.
در بخش پاستوریزاسیون ابتدا انواع مختلف شیر در بازار معرفی شده و به تاریخچه، مواد اولیه، پاستوریزاسیون، پاستوریزه سازی و پاستوریزاسیون در جهان میپردازیم. پاستوریزاسیون و استریلیزاسیون دو فرایند برای از بین بردن و یا غیر فعال نمودن میکروب های موجود در مواد غذایی به منظور افزایش طول عمر این محصولات و جلوگیری از رشد کپک ها و قارچ ها در آن ها میباشد. همچنین مراحل و اجزای تشکیل دهنده این فرایند و آشنایی بیشتر با این فرایند از مباحث این مقاله می باشد.
در بخش استریلیزاسیون ابتدا انواع مختلف شیر در بازار معرفی شده و به تاریخچه، مواد اولیه، پاستوریزاسیون، پاستوریزه سازی و پاستوریزاسیون در جهان میپردازیم.پاستوریزه نمودن یکی از روش های بسیار مهم در حفظ و نگهداری محصولات غذایی می باشد. با اینکه فرآیند پاستوریزاسیون به سرعت اتفاق می افتد ولی مشکلات خاص خود را نیز در بردارد که از جمله آن ها می توان به مشکلات بهداشتی در حین تولید، تولید و عرضه محصول نهایی اشاره نمود.
در این مطلب برخی از مشکلات بهداشتی تولید محصولات پاستوریزه توضیح داده شده اند. 1 - در روش استریلیزاسیون محصول قبل از رسیدن به مرحله ورود به یخچال با روش حرارت دادن، پاستوریزه می گردد. بدین ترتیب که بعد از اینکه محصول وارد یخچال شد، از داخل محفظه با جریان هوای گرم به شکل یک استوانه بزرگ در می آید، به طوری که دمای ماده غذایی از 140 درجه سانتی گراد تجاوز نکند. 2 - در روش استریلیزاسیون در دستگاه پاستوریزاسیون، محصول به مدت 2 ساعت در داخل ماده غذایی در حرارت 170 درجه سانتی گراد با حفظ گرما باقی می ماند.