طرز تهیه نان گاتا گردویی لایه ای ، کره ای با خمیر هزار لا تبریز - نان گاتا چیست
نان گاتا یکی از انواع نان های خوشمزه و پرطرفدار ارمنی است که شباهت بسیاری به نان شیرمال دارد. این نان به دلیل بافت نرم و لطیف و طعم شیرین خود، برای صبحانه و عصرانه بسیار مناسب است.
نان گاتا معمولا در فر پخته می شود، اما می توان آن را بدون فر نیز در تابه پخت. پخت نان گاتا در تابه بسیار ساده و آسان است و نیازی به مهارت خاصی ندارد. در این مطلب به آموزش طرز تهیه نان گاتا گردویی لایه ای می پردازیم.
مواد لازم برای تهیه نان گاتا گردویی لایه ای
- 2 پیمانه آرد سفید
- 1 پیمانه شیر
- 1 قاشق غذاخوری شکر
- 1 قاشق چایخوری نمک
- 1 قاشق چایخوری خمیر مایه فوری
- 1 قاشق غذاخوری روغن مایع
- 1 پیمانه گردوی خرد شده
طرز تهیه نان گاتا گردویی لایه ای
- ابتدا شیر را در یک کاسه بزرگ بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا کمی گرم شود. سپس شیر را از روی حرارت بردارید و شکر و خمیر مایه را به آن اضافه کنید.
- خمیر مایه را با شیر مخلوط کنید و به مدت 10 دقیقه صبر کنید تا خمیر مایه عمل کند.
- پس از اینکه خمیر مایه عمل کرد، آرد و نمک را به شیر اضافه کنید و با هم مخلوط کنید.
- روغن مایع را نیز اضافه کنید و با همزن دستی یا چنگال هم بزنید تا خمیر جمع شود.
- خمیر را روی سطحی آردپاشی شده قرار دهید و به مدت 5 دقیقه ورز دهید تا نرم و لطیف شود.
- خمیر را در یک کاسه چرب شده قرار دهید و روی آن را با سلفون بپوشانید.
- کاسه را در یک مکان گرم قرار دهید و به مدت 1 ساعت صبر کنید تا خمیر حجم خود را دو برابر کند.
- پس از اینکه خمیر ور آمد، آن را روی سطحی آردپاشی شده قرار دهید و به دو قسمت مساوی تقسیم کنید.
- هر قسمت از خمیر را به شکل مستطیل با ضخامت نیم سانتی متر باز کنید.
- گردوی خرد شده را روی یک قسمت از خمیر پخش کنید.
- قسمت دیگر خمیر را روی قسمت اول قرار دهید و با وردنه به آرامی باز کنید تا گردو ها به طور یکنواخت در خمیر پخش شوند.
- خمیر را به شکل دلخواه برش دهید.
- یک ماهیتابه را روی حرارت ملایم قرار دهید و کف آن را چرب کنید.
- نان ها را در ماهیتابه قرار دهید و روی آن را با یک دم کنی بپوشانید.
- نان ها را به مدت 30 دقیقه تا 45 دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید تا بپزند.
- پس از پخت نان ها، آن ها را از ماهیتابه خارج کنید و اجازه دهید خنک شوند.
نکاتی برای تهیه نان گاتا گردویی لایه ای
- برای اینکه نان گاتا شما نرم و لطیف شود، از آرد سفید مرغوب استفاده کنید.
- اگر خمیر شما خیلی سفت بود، می توانید به آن مقداری شیر اضافه کنید.
- اگر خمیر شما خیلی شل بود، می توانید به آن مقداری آرد اضافه کنید.
- برای اینکه نان شما طلایی رنگ شود، می توانید در 15 دقیقه آخر پخت، روی آن را با زرده تخم مرغ رومال کنید.
انواع نان گاتا
علاوه بر نان گاتا گردویی ساده، انواع مختلفی از نان گاتا نیز وجود دارد که در ادامه به چند نمونه از آن ها اشاره می کنیم:
- نان گاتا ساده: در این نوع نان از هیچ مواد میانی استفاده نمی شود.
- نان گاتا شکلاتی: در این نوع نان از شکلات خرد شده به عنوان مواد میانی استفاده می شود.
- نان گاتا میوه ای: در این نوع نان از میوه های خشک مانند کشمش، خرما، و توت خشک به عنوان مواد میانی استفاده می شود.
با کمی خلاقیت می توانید انواع مختلفی از نان گاتا را تهیه کنید و از طعم و مزه آن لذت ببرید.